Friday, July 27, 2007

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE

Salı günü iş çıkışı Emek pazarına gitmeye karar verdim. İşten çıkmadan önce de bloglarda gezerken Devlatşah'ın yaptığı zeytinyağlı börülceyi gördüm ve akşam yapmaya karar verdim. Bu sıcaklarda en iyisi zeytinyağlı yemekler. Tam artık börülce bulamayacağım herhalde diye düşünerek pazardan ayrılmak üzereydim ki tezgahın birinde gördüm. Daha önce hiç börülce almadığımdan iyiler mi kötüler mi karar veremedim. Ben böyle durumlarda yanımda tezgaha bakan teyzelere sorarım bu iyi midir diye ama bu sefer yanımdaki teyze de bu konu da pek bilgili değildi ve bana yardımcı olamadı. Pazarda gördüğüm tek börülce olduklarından çaresiz aldım. Yemek gerçekten güzel oldu. Sanırım fena değillerdi.
Tarife Devletşah'ın sitesinden ulaşabilirsiniz. Ben tarifi aynen uyguladım. Sadece yarım limon suyu ve biber salçası ekledim. Tarifte 1 yemek kaşığı domates salçası yazıyordu ben yarım domates yarım biber koydum.

Bu arada sıcak günler için Ankaralılara bir tavsiyem daha var. Dün akşam ODTÜ'nün arka girişinin (100. yıl tarafı) ordaki Drunk'a gittik ve püfür püfür esiyordu. Yemekler çok güzel değildi ama yemekten sonra gidip içki içmek için güzel bence. Bir dahaki sefere biz öyle yapacağız.

5 comments:

gezicini said...

süper olmuş. ben börülceyi annemden gördüğüm şekilde, haşlayıp üzerine zeytinyağı ve limon koyarak yapıyorum, nefis oluyor.
sevgiler
gorki

Deniz said...

üzümlerin en çekirdeksizi :) bir de deniz börülcesi var Ege tarafında... görürsen onu da dene, ancak biraz zahmetli bir lezzet. Haşlaman, haşlaman haşlaman... sonra da ayıklamak gerekiyor :) ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Gorki, benim bu ilk börülce denememdi.Biz çok sevdik en kısa zamanda senin dediğin gibi de deneyeceğim.

Teşekkürler Deniz, ben deniz börülcesini de çok severim, güzel meze olur ama buralarda satıldığını hiç görmedim.

Sevgiler...

pervin said...

ellerinize sağlık börülceniz bol domatesli çok güzel gözüküyor sevgiler..tahtakasik

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim Pervin. Bu mevsimde domatesler çok güzel, yemeklere de tat katıyor.
Sevgiler...