Monday, July 23, 2007

ZİYAFET PİLAVI

İznim bitti ve bugün işe başladım. :( İnsan hemen de alışıyor tatile. Sabah servisi beklerken sanki haftalardır işe gitmemiş gibi hissettim kendimi. Bu hem iyi hem kötü. İyi çünkü demek ki dinlenmişim, kötü çünkü işe alışmak daha da zor oldu. Ne kadar şikayet etsemde bu iznimde hiç çalışmamanın da iyi olmayacağına karar verdim. En iyisi çalışmak ama sevdiğin işi yapmak.


Ankara olmama rağmen çok güzel bir tatil geçirdim. İşte olduğum için yapamadığım şeyleri yapmaya çalıştım. Annem, teyzem ve kuzenlerimle bol bol vakit geçirdim, Ayrancı'da çarşamba günleri kurulan sosyete pazarına gittim, güneş ve yüzme özlemimi biraz da olsa giderebilmek için Gazi Üniversitesi'nin açık havuzuna gittim. Özellikle hafta arası daha tenha olduğundan havuz çok güzeldi. Cuma günü de İpek, Deniz, Bengi ve Görkemle buluştuk. Çok keyifli bir gün oldu.


Veee tabii zamanla yarışmadan rahat rahat yemekler yaptım. İşte bu yemeklerden biri...


Yemek dergilerimi karıştırırken Ufuk bu yemeği Lezzet Dergisi'nin kapağında görüp istedi. Genelde pek yemek istemez, sağolsun ne yaparsam yer. İlk kez böyle bir talepte bulununca ben de büyük bir zevkle yaptım.


Malzemeler


500 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
1 havuç
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik

Pirinci yarım saat sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkayıp, süzün. Havucu küp küp dorayın. Tereyağı tencerede eritip, havuç ve pirinci ekleyin ve kavurun. Nohut, bezelye ve tuzu ilave edip, karıştırın. 1,5 bardak sıcak su ilave edip, pişmeye bırakın. (Pirinci ıslatmaya vaktiniz olmazsa 2 su bardağı su ile pişirin.) Tarifte et suyu ile pişiyordu ama et uyu olmadığı için ben normal su ile pişirdim.
Pilav pişerken çok az zeytinyağ koyduğunuz teflon tavada tuz dışındaki baharatlarla karıştırdığınız eti kavurun.
Bir çorba kasesinin içine önce biraz pilav koyup, üzerine hafifçe bastırın. Kavrulmuş et ilave edin. Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav koyup, kaseyi servis tabağına ters çevirin. Üzerine kavrulmuş et koyun ve küp küp doğradığınız kırmızı biberlerle süsleyin.

5 comments:

gezicini said...

sevgili özlem
birlikte geçirdiğimiz zaman için çok teşekkür ederim. yine yeniden buluşmak üzere!
pilav hem besleyici hem de çok güzel gözüküyor, afiyet olsun!
sevgiler
gorki

Deniz said...

Nohutlu pilava bayılırım. Nohutlu pilav proteinin daha nitelikli fayda sağlaması için en lezzetli seçeneklerden birisi. Ellerine sağlık :) Görüşmek üzere... Ayrıca izin bittiği için çok üzgünüm, artık hafta sonlarına kısmetse :) Sevgiler...

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Gorki, umarım en kısa zamanda tekrarlayabiliriz.

Faydalı bilgi için teşekkürler Deniz. Umarım haftasonu ayarlayabiliriz yoksa benim aklım çok fena kalacak.

Sevgiler...

sevdamavisi said...

sevgili özlem,
ne güzel değil mi bir süre işe gitmemek dinlenmek. hele de bizim gibi ankarada yaşayanlar için. ben de dört gözle o günleri bekliyorum. sevdiğin işi yapmak gibisi yok ve ben de birgün sevdiğim işe kavuşmak istiyorum. işte o zaman çalışmak işkence olmaktan çıkacaktır. sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Gerçekten çok güzeldi sevdamavisi. Koşturmamak, zamanla yarışmamak beni çok dinlendirdi.
Sevgiler