Thursday, August 16, 2007

AHUDUDU SOSLU CHEESECAKE

Bozuk taraftan görüntü -----------------

-Düzgün taraftan görüntü


Cheesecake i kesince aslında denememin o kadar da kötü olmadığını farkettim. Hatta dökülen alt kısmını kamufle ederek çektiğim fotoğrafa da bakınca gayet iyi görünüyor bence. Tadı da güzeldi. Misafirler de beğendiler. Ben de böyle olunca tarifi vermeye karar verdim. Benimkinden daha küçük bir kalıpta yaparsanız (benimki 26 cm.) tarifin daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

Malzemeler

Taban için;
1 paket Eti Burçak
1 yemek kaşığı tereyağ

Dolgu için;
1,5 kutu labne peyniri (300 gr)
2 yumurta
2 yumurta akı
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
½ paket süt kreması (100ml)

Sos için;
Ahududu reçeli

Burçakları rondodan geçirip, toz haline getirin. Erittiğiniz tereyağıyla karıştırıp 10 dakika kısık ateşte kavurun ve kalıbın tabanına bastırın.

Labne peyniri, süt kreması ve 1 kahve fincanı şekeri çırpın. Nişasta, un ve vanilyayı ekleyip, tekrar çırpın. 2 yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.

Başka bir kapta 2 yumurta akı ile kalan 1 kahve fincanı şekeri kar haline gelene kadar çırpın ve peynirli karışıma yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tüm karışımı tabanın üzerine dökün.

Tarifte 100 derecede 2 saat pişirilmesi söyleniyordu ama ben o kadar vaktim olmadığından önce 150 derecede yarım saat kadar pişirdim sonra fırın ısısını 100 dereceye düşürüp biraz daha pişirdim.

Piştikten sonra fırın kapağını azıcık açarak soğutun ve üzerine ahududu reçeli dökün.

14 comments:

Anonymous said...

Cafe işi olmuş helal valla

ACIBADEM KURABiYESi said...

Gayet güzel görünüyor canım, tadı da süpermiş daha iyisican sağlığı:)

Peki daha önce yaptığın cheesecake mi bu mu daha güzeldi...

Ona göre deneme yapacağım:)

Müge Hüner said...

dünkü yazıyı okuyunca çok başarısız bir görüntü oluşmuştu kafamda, oysa harika görünüyor tatlı.İnceliğide çok ideal bence, kalın olursa içi bayılıyor insanın.Ben hem görüntüsüne, hemde malzeme oranlarına tam not verdim,nacizane..Ellerinize sağlık.

Defne said...

Bence çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

gezicini said...

aa gayet başarılı, tebrik ederim..
benimki daha yayılmıştı :-(
sevgiler
gorki

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Edacım,

Dilekcim ikisi de güzeldi bence, sana hangisi pratik geliyorsa onu seç

Teşekkürler Müge, bir de altı parçalanmasaydı...

Sevgiler...

cekirdeksizuzum said...

Çok teşekkürler Defne ve Gorki

Sevgiler...

sevdamavisi said...

Gayet başarılı bence. Çok severim de zor olduğu için nadiren yaparım. aslında yapması değil de kıvamını tutturması zor oluyor. zamanla daha başarılı olacağız emin ol ki şu anda bile çok güzel ellerine sağlık. sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Çok teşekkürler Sevdamavisi. Ben de öyle umuyorum.
Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı said...

Cheesecakeler ne güzel poz vermişler iki yandan da :)) Ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim pembeli , sevgiler...

Anonymous said...

Selam, senin sayfanı keşfetmeden az önce saçma sapan bir tariften başarısız bir cheseecake denemesi de ben yaptım :( Ortadaki yumuşak kısım çok kremamsı oldu. Halbuki benim istediğim tam olarak Ivy'deki o lezzetli yarı sert kıvamdaki fırın cheseecake'i yapabilmek.

Fotoğraflardan senin cheseecake gayet güzel görünüyor ama Ivy'nin o yarı sert kıvamlı cheseecakeleri gibi mi emin olmak istedim. Bir Ankaralı olarak ancak sen yardımcı olabilirsin bu konuda bana :) Ne dersin senin tarifinle başarabilir miyim?

Teşekkürler.

cekirdeksizuzum said...

merhaba eski ankaralı
ben bu tarifi beğendim, ivy ninkine de yakın bence. benimkinden küçük bir kalıbın varsa ivy nin cheesecake ine yakın bir tat yakalayabilirsin bence.
sevgiler...

Anonymous said...

ivy nin cheesecake inin üstüne dünyada cheesecake yoktur ki zaten. eminim buda güzel olmuştur ama ivy kadar iyi olamaz. ankara ile ilgili en büyük özlemim ivy nin çilekli cheesecake in yanında frozen strowberry margarita içmek