Wednesday, August 15, 2007

CHEESECAKE DENEMESİ

Akşam Cananlar bize geliyorlar. Canan işyerinden arkadaşım. Şu anda doğum izninde. Hamileliği boyunca birlikteydik. Aynı ofiste olduğumuz için her anını takip ettik. Bu konuda artık çok tecrübeliyim. Gerçi bir süre daha (aslında uzun bir süre ama büyük konuşmak istemiyorum) biz düşünmüyoruz. Hatta blogumda Canan'ın hamilelikle ilgili bir yazısı bile var. Bkz.

Cumartesi akşamı Nyx'e gitmiştik. Arjantin Caddesindeki Ivy'nin terası. Arka masada bir cheesecake duruyordu, acaip canım istedi ama içki içtiğimizden ve alakasız olacağından yiyememiştim. Ne zamandır bir cheesecake denemesi de yapmak istiyordum. E misafirde geliyor bundan iyi zaman olmaz dedim. (İki kişi olunca bu tip tatlıları bitiremiyoruz ve harcadığım zamanın boşa gittiği hissine kapıldığımdan canım çok sıkılıyor)

Dün iş çıkışı Yiğitle tenis oynadıktan sonra o yorgunluğun üstüne cheesecake i yapmaya koyuldum. Ne yazık ki başarılı olamadım. Sabah kelepçeli kalıptan çıkarırken taban kısmı (Eti Burçak) parçalandı. Peynir kısmı ise hiç fotoğraflardaki gibi değildi ve incecikti. Tek tesellim üstünün çatlamamış olması.Tavsiye edildiği gibi fırının kapağını açarak soğuttum.

Yaptığımı düşündüğüm muhtemel hatalar:

Tarifte 16-18 cm lik kalıp kullanılması söyleniyordu. Benim kalıbım 26 cm. Ben de ölçüleri biraz arttırdım. Burçak tek paketti ben 1,5 paketten biraz fazla koydum ve bence tabanı kalın oldu. (Özellikle üst kısmıyla kıyaslıyınca)

Tarifte 1 paket labne peynir vardı, ben bunu 1,5 pakete çıkardım ama yetersiz kaldı. Diğer tarifler 3 paket labne peynirliydi. Bana hep bu miktar çok gelmişti ama demek ki öyle olmalıymış. Atalarımız yine haklı çıktı. Bir musubet bin nasihattan iyidir.

Bütün bunlara rağmen tabii ki koca cheesecake i atmadım. Şekil olarak olmadı ama halen umudum var. Sonuçta tadına bakmadım. Akşam hep beraber bakacağız artık. Misafirler yabancı değil ne de olsa.

7 comments:

gezicini said...

sevgili Özlem
ben de bu aralar devamlı kafamda cheesecake hayallleri kuruyorum. en son geçen pazar hurriyetin pazar ekinde de gördüm, yine hayallere daldım.
önerilerin için teşekkür ederim.
sevgiler
gorki

ACIBADEM KURABiYESi said...

özlemcim ben de şimdi aşkam menüsü nükhet hanımın sayfasında gördüm http://aksammenusu.blogspot.com/2007/07/limonlu-cheesecake-lemon-curd.html bence güzel bir tarif gibi... bir de bunu dene istersen... buarada iyi eğlenceler... selamlar

ACIBADEM KURABiYESi said...

Buarada Özlemcim ben de geçen gün tahinli kek yaptım akşam sabah çıkarırım kalıptan diye bıraktım. Sabah kalıptan çıkaramadım ben de:) Demek ki içinde "cake" geçen tüm tarifleri kalıptan hemen çıkarmak gerekiyor:) Bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşa dememişler... Bir de kekte malzemeler soğuk olunca kabarmıyor :)

Anonymous said...

Yamuk yumukda olsa koy Picassoya özendim dersin :)

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Gorki, Bodrumlardan bana mesaj bırakmana sevindim.

Dilekcim adres için teşekkürler bakıyorum şimdi. Cheesecake i üzerinin çatlamaması için fırında soğutup sonra kalıptan çıkarmak gerekiyor.

Önerin için teşekkürler sevgili Eda,aslında tadı beklediğimden iyiydi. Koyuyorum şimdi siteye:)

Sevgiler...

Anonymous said...

hem çekirdeksiz hem çok tatlı, blog, anlatım, yemekler, hepsi çok güzel....sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
Sevgiler...