Monday, September 17, 2007

İRMİK HELVASI




Ufuk, cuma ve cumartesi iş için İstanbul’daydı. Ben de evde yalnız kalamadığımdan annemlerde kaldım. Eskiden daha rahat evde yalnız kalırdım. Annemler ben üniversiteyken yazlığa giderlerdi, sanırım o zamanlar özgürlük için korkularımı bastırıyordum. :)

Cumartesi akşamı iftardan sonra annemle irmik helvası yaptık. Ben tarifi uygulamalı olarak öğrendim.

Aslında irmik helvasına çam fıstığı da konuluyor ama biz evde olmadığından koyamadık. Cimri olduğumu düşünmenizi istemem ama zaten çam fıstığı çok pahalı bence. Pesto sos yapmak için almıştım ilk kez, 40 gr. lık paket 4,5-5 YTL. Az bulunan bir şey sanırım. :)

Malzemeler

3 kaşık tereyağ
1 kase irmik
1 kase şeker
1 kase süt
1 kase su

Ölçüleri kase olarak verdim. Kaselerin boyutları farklı oluyor. Her şey bir ölçü olacak şeklide siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tereyağını teflon tencereye/ tavaya alıp, eritin. İrmiği ekleyip, kısık ateşte kavurun. İrmikler esmer şeker rengini alınca şekeri ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp yavaş yavaş süt ve suyu ilave edin ve ocağın altını yakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.

5 comments:

ACIBADEM KURABiYESi said...

çok severim irmik helvasını... Macide teyze ve senin ellerine sağlık canım...

Tijen said...

Patates sepetleri nefis olmuş ama ben de bugünlerde canı irmik helvası çekenlerdenim. Bugün güllaç yaptım gerçi ya onu da istemekten geri durmuyorum. Ellerinize sağlık.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim Dilekcim,

Teşekkürler Sevgili Tijen, sizin de ellerinize sağlık. Bayılırım güllaça.

Sevgiler...

gezicini said...

canım cok güzel olmus, elinize saglık.
sevgiler
gorki

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim Görkemcim, sevgiler...