Bu etkinlik benim için biraz zor oldu çünkü Karadenizli değiliz ve Karadeniz yemeklerini de pek tanımıyorum açıkçası. Böylece tanıma fırsatı bulacağım için memnunum. Siz de ev sahibimiz Yeşim'in sitesine uğrayarak bu mutfağı tanıyabilir ve bir sürü tarife ulaşabilirisiniz.
Aldığım dergilerin eski sayılarını içlerinde ne olduğunu unutmamak için ara sıra karıştırırım. Bir ay içinde dergilerdeki bütün tarifleri denemek mümkün olmuyor çünkü. Etkinlik için ne yapacağıma bir türlü karar veremezken Sofra dergisinin eski sayılarından birinde bu tarif çıktı karşıma. Oldukça da pratik olduğundan denemeye karar verdim. Sonuç başarılı bence.
Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığım dergilerin eski sayılarını içlerinde ne olduğunu unutmamak için ara sıra karıştırırım. Bir ay içinde dergilerdeki bütün tarifleri denemek mümkün olmuyor çünkü. Etkinlik için ne yapacağıma bir türlü karar veremezken Sofra dergisinin eski sayılarından birinde bu tarif çıktı karşıma. Oldukça da pratik olduğundan denemeye karar verdim. Sonuç başarılı bence.
Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
İçi için;
300 gr. beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
Mısır unu, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın. (Ben mikserle karıştırdım.)
Peyniri ezip yoğurtla karıştırın.
Yağladığınız dikdörtgen borcama mısır unlu karışımın yarısını yayın.
Üzerine peynirli karışımı yayın.
En üste kalan mısır unlu karışımı yayıp, üzerini düzeltin.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
İçi için;
300 gr. beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
Mısır unu, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın. (Ben mikserle karıştırdım.)
Peyniri ezip yoğurtla karıştırın.
Yağladığınız dikdörtgen borcama mısır unlu karışımın yarısını yayın.
Üzerine peynirli karışımı yayın.
En üste kalan mısır unlu karışımı yayıp, üzerini düzeltin.
200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
13 comments:
BAYILIRIM MISIR EKMEGINE..ZEVKLE YAPACAGIM..TSK'LER..
misir ununi neye katsan cüzel olur daa... bana soraydun haboyle değişik yemekler de derdum sağa :) ama eferum, bereriklu kızsun. karadenuz uşağu olmasan da kıvırdın :)
Konuşurken iyi de yazmasi pek zorimuş da!
Özet: Ellerin dert görmesin, mısır ekmeği benim için dünyanın en lezzetli ekmeğidir. Yapayım da ben de yiyeyim :)
teşekkür ederim Kıymet,
süpersin deniz güldürdün beni:)şimdiden afiyet olsun canım
Bu bence neffis bir şey olmuş, uzun zamadır ilk defa blog gezerken bir şeyi canım çok istedi ve yemek istedim ellerine sağlık
teşekkür ederim müge, sevgiler...
etkinliğe katılımın için güzel yazın için leziz ekmeğin için çok teşekkür ederim
kocaman sevgilerrr
bende karadenizli değilim ama Allahtan karadenizli arkadaşım var..onun sayesinde öğrend
im bir çok şeyi..
ellerine sağlık....çok güzel görünüyor...
muthis guzel ellerine saglik ben yanina yogurtta isterim ama :D
elinize saglık nefis görünüyor..
Canım,
çok hoş ve farklı bir mısır ekmeği olmuş ellerine sağlık. sevgi,ler
sana da teşekkürler yeşim, çok güzel bir etkinlik oldu. bu kadar yazıyı, fotoğrafı toparlamak çok emek istese gerek. ellerine sağlık.
teşekkürler disal, ben de etkinlik sayesinde öğreneceğim inşallah.
teşekkürler nihan, ben herşeyi yoğurtla severim zaten, bu ekmeklerin yanına da çok yakışacaktır eminim.
çok kkürler hünerlieller ve sevda mavisi.
sevgiler...
Ne kadar lezzetli görünüyor. Hiç peynirli yemedim ama çok yakışacağına eminim. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
çok teşekkürler burçin, kendim yaptım diye söylemiyorum bence yakıştı:)
sevgiler...
Post a Comment