6 tavuk but (baget değil de şu büyük olanlardan)
1 büyük kavonoz hazır garnitür
2 limon
2 domates
zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
yağlı kağıt
Tavuk butlarını kasaba ikiye böldürün. (Kendiniz de bölebilirsiniz tabii, ben et kesme konusunda pek başarılı ve deneyimli olmadığım için genelde bu tip şeyleri kasaba yaptırıyorum.)
Yağlı kağıdı paket yapılabilecek büyüklükte kesin. İkiye bölünmüş tavuk butlarını yağlı kağıda alın. Zeytinyağı ve baharatları karıştırıp, tavukların üzerine sürün. Limonun kabuğunu incecik soyun ve halka halka dilimleyin. Domatesi de aynı şekilde halka halka dilimleyin. Dilimlenmiş limon, domates ve garnitürden tavuğun üzerine koyun. Kağıdı paket yapın ve açılmaması için üzerine kürdan takın. (Kürdanı diker gibi takarsanız daha iyi tutuyor.)
220-230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
6 comments:
merhabalar;
çok güzel olduğunu biliyorum, bu yemeğin bir değişiğini yapıyorum bende.pazı yaprağına bulgur sarması ilave ediyorum.ellerinize sağlık.
bana da beklerim.sevgiler.
asotu.blogcu.com
Off off nefis görünüyor tek kelimeyle..
Ellerinize sağlık.
Hem çok sağlıklı hem leziz.
Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
bende kağıtta seviyorum ve poşette hem sağlıklı hem faydalı benide butlu milföylü bir tarifim vardı denersin belki canım yemek bölümünde afiyet olsun
Eski günleri anmak ne güzel değil mi? Vesile olduğum için çok mutlu oldum!
üf üf üf bu ne güzel bir yemek eller dert görmesin inş.
teşekkürler sebilay, eminim seninki de çok güzel oluyordur.
çok teşekkürler zerrincim.
edacım görmüştüm ben senin o tarifini. yapılacaklar listemde.
küçük şeylerle geçmişi hatırlamak çok hoş gerçekten sevgili tijen, tekrar teşekkürler.
çok teşekkürler melek.
sevgiler...
Post a Comment