Friday, March 28, 2008

PASTAKOLİK - FRAMBUAZLI DİET PASTA

Daha önce bahsettiğim babamın doğumgününde yaptığım pasta buydu. Bu pastanın en büyük özelliği diet olması. Şeker yerine tatlandırıcı kullandım. Sizin de şeker hastası olup, pasta yiyemeyen yakınlarınız varsa deneyebilirsiniz.
Bu tarif pastakolik etkinliğine denk geldi. Eminim bir sürü güzel pasta tarifi olacak. Benimki de pratik pastalara bir alternatif. Daha bir çok tarife Özlem'in Pasta Cafesinden ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

Pandispanya için;
3 yumurta
1 su bardağı toz tatlandırıcı
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı (büyük) krema


250 gr. dondurulmuş frambuaz


Pandispanya malzemelerini mikserle çırpın. Yağlanmış kalp şeklindeki kalıba dökün ve 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Süt, nişasta, un ve yumurtayı karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyip, çırpın.

Keki ortadan ikiye kesip, parçalardan birini servis tabağına alın. Kremadan sürün ve frambuazları koyun. Üzerine kekin diğer parçasını kapatıp, kremayla kaplayın.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.

İyi haftasonları

6 comments:

Anonymous said...

hımmm, nefis..

Müthiş bir görüntü olmuş. Babacığınızın doğum günü kutlu mutlu olsun.

sevgiler.

www.misssgibi.com

gezgincigencler said...

gerçekten çok lezzetli bir pasta olduğu belli...ellerine sağlık


sevgiler

Anonymous said...

çok güzel olmuşşşş
ellerine sağlık
sevgilerr

Nazkız said...

Ayyy nefis gözüküyor vallahi, deneyeceğim en yakın zamanda. Bu arada toz tatlandırıcı baharatcılarda var mı yoksa gimatdan mı alıyorsun?

Ayse Pamuk said...

bayıldım desem az olur ellerine sağlık

cekirdeksizuzum said...

yorumlarınız için çok teşekkürler

nazcım tatlandırıcıyı marketlerde bulabilirsin ben migrostan aldım.

sevgiler...