Malzemeler
¾ makarna
300-400 gr sosis
2 yeşil çarliston biber
1 kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak süt
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar
Makarnayı haşlayın.
Soğanı ve biberi küçük doğrayıp zeytinyağda kavurun. Sosisleri de halka halka doğrayıp, ekleyin. Sosisler pişene kadar kavurmaya devam edin.
Diğer bir kapta, unu tereyağında kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırın.
Haşlanan makarnaya kavrulmuş sosisleri ve beşamel sosu ekleyip, karıştırın ve karışımı yağlanmış borcama yayın. Üzerine kaşarı serpip, kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.
¾ makarna
300-400 gr sosis
2 yeşil çarliston biber
1 kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak süt
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar
Makarnayı haşlayın.
Soğanı ve biberi küçük doğrayıp zeytinyağda kavurun. Sosisleri de halka halka doğrayıp, ekleyin. Sosisler pişene kadar kavurmaya devam edin.
Diğer bir kapta, unu tereyağında kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip, kaynayana kadar karıştırın.
Haşlanan makarnaya kavrulmuş sosisleri ve beşamel sosu ekleyip, karıştırın ve karışımı yağlanmış borcama yayın. Üzerine kaşarı serpip, kaşarlar eriyene kadar fırınlayın.
2 comments:
fırım makarnayı severim buda güzel bir alternatif olmuş ellerine sağlık..
Forum sitemi ziyarete ve güzel paylaşımlara katılmaya beklerim canım sevgiler...
bende bayılıyorum makarnaya heleki fırındaysa :) eline sağlık canım
Post a Comment