Friday, May 9, 2008

HAVUÇLU MUFFİN


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı un
½ su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip, karışana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı katıp, çırpmaya devam edin. Son olarak ceviz, havuç ve tarçını ekleyip, karıştırın. Mufiin kalıplarına boşaltıp, 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

İyi haftasonları…

4 comments:

EZGi :)) said...

havuçlu keklere bayılırım canım enfes görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

nilay said...

Havuçlu keke bayılırım. Bir sebze bu kadar mı yakışır tatlının içine.

ACIBADEM KURABİYESİ said...

havuç, ceviz ve tarçın üçlüsü süper bence, diye yazıyordum ki... baktım tarçın yokmuş içinde:) Olsun havuçlu ve cevizli tüm kek tatlı ne olursa bayılırım...

cekirdeksizuzum said...

aslında var yazmayı unutmuşum, ekledim şimdi:)