Thursday, May 22, 2008

RENKLİ KURABİYELER

Bu aralar elim bir türlü yazmaya gitmiyor. Anlatacak bayağı şey birikti aslında hem tarif hem yaşanan.

Geçen hafta Ankaralı blogcularla buluştuk. Yer nedeniyle gün biraz aksiliklerle başlasa da çok keyifli bir kahvaltı oldu. Pınar çok güzel anlatmış, ben tekrar ayrıntıları anlatmayayım. Pınar’ın sitesi burada.

Pazar günü yılın ilk pikniğine gittik. Dilek ve Evrenle (Dilek’in eşi). Çayyolu tarafında Alaacatlı’da meyveli bahçe diye bir piknik alanına gittik. Biz çok beğendik. Sabah erken gittiğimiz için en güzel masayı da kaptık:)Ben Ufuk’a erken gitmek konusunda biraz söylenmiştim ama iyi yapmışız öğleden sonra çok kalabalıklaştı. Biz 10 gibi gidip 5 gibi kalktık bence tam ideal oldu.
Salı günü bizim ikinci evlilik yıldönümümüzdü. (Klasik bir söz ama gerçekten nasıl geçti anlamadım) Fige’de (Tel: 438 07 21) çok güzel bir yemek yedik. Bahçe açılmıştı ve ortam çok hoştu, yemekler lezzetliydi, garsonlar çok kibardı, daha ne olsun. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Pazar sabahı da brunch varmış, denemek lazım.

Bir sürü tarif birikti aslında ama ben en son yaptığımı önce yazmak istiyorum. İlk kez gıda boyası kullandım ve böyle cik cikli bir kurabiye yaptım ondan heveslendim önce onu yazacağım.

Pazartesi tatil olmasından faydalanarak aylar önce aldığım gıda boyalarını ve Tchibo kalıplarımı denedim sonunda.

Malzemeler

250 gr margarin (biliyorum iyi değil ama nadiren kullanıyorum, daha az zararlı olduğunu düşündüğüm beceli tercih ediyorum)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
3,5 - 4 su bardağı un
1 paket vanilya
Çay kaşığının ucuyla sarı ve kırmızı gıda boyası

Şeker ve yumurtayı çırpın, diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. (Yumuşak bir hamur olmalı.) Hamuru ikiye bölüp, birine sarı birine kırmızı gıda boyası serpin ve boya hamura iyice yayılana kadar yoğurun.
Hamuru ½ cm. kalınlığında açıp kalıpla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 175 derecede 15 dakika kadar kontrol ederek pişirin.

4 comments:

Oz said...

Merhaba,
Fige'ye yıllar önce(3-4 yıl kadar:)),Emekteki yerine,giderdik.
Hatırlattıgın ıcın sagol. En kısa surede gidip izlenimleri yazmalı!:)

Deniz said...

Yıldönümünüzü kutlar nice renkli eğlenceli sağlıklı yıllar dilerim :)

cekirdeksizuzum said...

umarım sen de bizim kadar seversin qumania,

teşekkür ederim denizcim

HUYSUZBALIK said...

Canımcım çok güzel görünüyor kurabiyeler. Kalıpların resimlerini de koyabilir misin merak ettim. Sevgiler.