Tuesday, September 23, 2008

HURMALI KEK


Dilek’in iftar menüsü konulu yazıma bıraktığı yorumda bahsettiği hurmalı kek.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
2,5 - 3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
10-15 adet hurma

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ, yoğurt ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Undan 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Hurmaları küçük küçük doğrayın ve ayırdığınız una bulayın. Böylece yapışan hurmalar birbirinden ayrılacak ve dibe çökmeyecekler. Hurmaları keke ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız 175 derece fırında pişirin.

6 comments:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası said...

Hurmayla pek aram yoktur ama, kekini severmiyim acaba? Burdan bakınca çok güzel görünüyor. ellerine sağlık

Anonymous said...

hurmalı kek yemiştim bir kez güzel bir tadı vardı

ellerine sağlık
sevgiler

sarımutfak-hande said...

hiç denemedim eminim güzeldir ellerine sağlık cnm

ACIBADEM KURABiYESi said...

Gayet güzeldi, test ettim ben...

Tijen said...

Kek isterim, börek isterim.
Bu saatte iştah açıcı sitelere bakmamak isterim.
Gel gör ki dayanamaz bakarım.

sevdamavisi said...

Canım,
ellerine sağlık çok güzel olmuş. buluşacağız yarın. seni de bekleriz.