Monday, June 23, 2008

PESTOLU DİLİMLER

Bu aralar eskisi kadar sık güncelleyemiyorum blogumu. Nedense üzerimde bir tembellik var. Yemek yapmaya, yapsam da yaptıklarımı yazmaya üşeniyorum.

Bu dilimleri dün sabah kahvaltı için yaptım. Geçen hafta pazardan aldığım fesleğenle pesto sos yapıp iki poşet halinde dondurucuya koymuştum. Bir gece önceden dondurucudan buzdolabının normal soğutucu kısmına indirdim, sabaha yumuşamıştı. Tost ekmeğinin üzerine biraz pesto sos sürdüm, üzerine kaşar ve domates dilimi koyup, fırınladım. Biz çok beğendik. Kalanıyla da bugün akşam bu makarnadan yapmayı planlıyorum.

Pesto sosun tarifi için tıklayın. (bu sefer buradaki tariften farklı olarak çamfıstığı yerine ceviz kullandım. Hiç fena olmadı, evde yoksa hiç dert etmeyin gönül rahatlığı ile ceviz de kullanabilirsiniz.)

3 comments:

Anonymous said...

Merhabalar,
Sizin "sessiz" (ve Ankaralı) takipçilerinizden biriyim ve tariflerinizi çok beğeniyorum. Lütfen sayfanızı güncellemeye devam edin; inanın benim gibi birileri merakla yeni tariflerinizi bekliyor...Sevgilerimle

kirazdünyası said...

pesto sosunun tarifi çok güzel makarna çok güzel görünüyor eminim kahvaltılıklarda nefis olmuştur ellerine sağlık :)

Hülya said...

Pesto sos yapmak istiyordum.
Paylaşımın için teşekkürler.
Cevizle yapılmış olması çok daha iyi..
Sevgiler